Wiringherlant Heren 2 walst over Harlemlakers heen

Op de vroege vrijdagavond waren de Harlemlakers uit Amsterdam naar Wieringerwerf gespoed om tegen ons aan te treden in de Zuiderzeehal. Swen en Jeffrey waren er niet bij, en omdat Jesse op de training helaas flink door zijn enkel was gegaan kon hij ook niet mee doen, maar gelukkig waren Koen en Sander wel van de partij en waren we met 8 spelers. De gemiddelde leeftijd van de Harlemlakers lag aanzienlijk hoger dan bij ons, dus daar moesten we gebruik van gaan maken door snel te spelen.

Al snel werd duidelijk dat dit een eenvoudige overwinning zou gaan worden, want binnen een paar minuten stonden we 7-0 voor. De Amsterdammers verdedigden in een zone waar ontzettend veel ruimte was voor open schoten, en als die gemist werden kon ook nog regelmatig de aanvallende rebound worden gepakt. We liepen verder uit en stonden na 6 minuten al 22-6 voor, maar de laatste paar minuten van het eerste kwart waren wat slordig en stokte de productie even, waardoor het na 10 minuten 25-10 stond.

In het tweede kwart gaven we weer even flink gas en werd er aan de lopende band gescoord. We hadden veel meer snelheid in de ploeg en dus werd er fanatiek op de break gelopen. De Amsterdammers waren vaak veel te laat terug en zo kwamen we tot heel veel lay-ups. Ook verdedigend hielden we de boel goed dicht en zo stond het halverwege 54-19.

Ook in de tweede bleven we doorgaan waar we mee bezig waren. Het is soms lastig om in dit soort wedstrijden niet mee te gaan in het spel van de tegenstander, maar dat lukte ons dit keer prima. Op de break bleven we makkelijk tot scoren komen en daardoor liepen we in het derde kwart uit naar 83-28. De grens van 100 punten was dus weer in zicht, en die werd gedurende het vierde kwart dan ook bereikt. De score werd nog wat verder verhoogd in de slotminuten en zo wonnen we met 113-40.

De spanning was helaas ver te zoeken in deze wedstrijd, maar het was ook wel lekker om weer dik te winnen na de frustraties van vorige week. Volgende week wacht ons de thuiswedstrijd tegen de ongeslagen koploper The Lions uit Zandvoort, die dit weekend Hillegom werkelijk vermorzelden met 142-50. Dat belooft dus een hele zware wedstrijd te worden, maar hopelijk kunnen wij dan de eerste zijn om ze een nederlaag toe te brengen!

 Scores: Teun 31, Rink 20, Sander 20, Wouter 18, Dave 11, Koen 11, Wessel 2 en Jens 0.