Wiringherlant Heren 2 ten onder in vierde kwart tegen de Hoppers

Na twee thuisoverwinningen waarin flink aan het doelsaldo werd gewerkt speelden we zaterdag tegen de Hoppers uit Hoorn, waartegen een zware wedstrijd verwacht werd. De Hoppers hadden alleen van koploper The Lions verloren, en wonnen hun overige vier wedstrijden. We moesten het stellen zonder Jeffrey en Swen, en vanuit de U22 kon alleen Sander mee dus waren we met 7 spelers. De Hoppers hadden een paar bomen van kerels in hun team, dus dat kon nog wel eens lastig worden met ons gebrek aan lengte.

We begonnen best aardig aan de wedstrijd. Aanvallend waren we wel wat gehaast, maar in de verdedigend hielden we het prima dicht en stonden we na 4 minuten spelen met 4-8 voor. Rink had echter al wel snel 2 fouten te pakken bij het verdedigen van één van de Hoornse reuzen. Hoewel er naar mijn mening niet zo heel veel mis was met de arbitrage, werd er al wel enkele keren fel op de scheidsrechters gereageerd door spelers van de Hoppers. Nadat we nog niets verder waren uitgelopen tot 8-17, sloeg de vlam even in de pan. Een speler van de Hoppers vond dat hij een fout mee had moeten krijgen, maar toen die niet gefloten werd ging hij verbaal tekeer richting de scheids, en kreeg daar de technische fout voor waar hij al even naar solliciteerde. Vervolgens werd er ook nog een duw uitgedeeld aan de scheidsrechter en een bal tegen het dak geschopt, maar verdere straffen bleven uit. Wat mij betreft had dergelijk proletengedrag best wat harder aangepakt mogen worden, en hadden 1 of 2 spelers direct huiswaarts gestuurd mogen worden om aan vrouw en kinderen te vertellen hoe volwassen ze zich hadden gedragen. De vrije worp van de technische fout werd benut en zo sloten we het eerste kwart met 8-18 af.

In het tweede kwart werd de mooie voorsprong al snel teniet gedaan, en kwamen de Hoppers tot 17-18 terug. Rink was weer even teruggekeerd maar kreeg binnen een minuut, al dan niet terecht, weer 2 persoonlijke fouten toegewezen waardoor hij weer naar de kant moest en we helemaal met een dwergenteam overbleven. We herpakten ons wel iets en gingen met een 24-32 voorsprong de rust in.

Vanwege het fysieke spel van de Hoppers had Wessel al wat tikjes gehad, en met het oog op zijn blessures van de afgelopen jaren besloot hij aan de kant te blijven. Omdat we ook Rink een tijdje op de bank wilden houden om hem niet al snel zijn vijfde fout te zien pakken, hadden we eigenlijk alleen Wouter nog over die iets tegen de Hoornse luchtmacht kon doen. Op zich hielden we het nog best aardig dicht, maar we kwamen zelf ook heel weinig tot scoren waardoor na drie kwarten de voorsprong was geslonken tot 38-41.

Halverwege het laatste kwart begonnen er opeens wat driepunters te vallen bij de Hoppers, waardoor ze via een 11-0 run met 53-44 aan de leiding gingen. We kwamen vervolgens nog wel sterk terug tot 57-55, maar helaas konden we net niet door pushen en verloren we uiteindelijk met 62-55.

Dit was helaas onze eerste nederlaag van het seizoen. We misten gewoon scorend vermogen en vooral lengte deze wedstrijd, zeker nadat Rink al snel in foutenlast kwam. Voor de jongens die geen bankspeler zijn bij de Heren 1 was dit misschien ook een ander type wedstrijd dan ze gewend zijn, maar daar leren we weer van. Tot nu toe troffen we vooral jonge teams met een speelstijl die vergelijkbaar is met die van ons, maar in deze wedstrijd lag de nadruk meer op het fysieke aspect. Volgende week spelen we thuis tegen hekkensluiter Akrides, dus hopelijk kunnen we dan orde op zaken stellen!

 Scores: Wouter 25, Teun 22, Sander 6, Rink 2, Dave, Jens en Wessel 0.