Opnieuw ruime thuisoverwinning Heren 2

Vorige week leden we in Hoorn helaas onze eerste nederlaag van het seizoen, dus we hadden afgelopen zaterdag iets recht te zetten. Dat moest gebeuren tegen Akrides uit IJmuiden, die weliswaar nog geen enkele keer gewonnen hadden, maar wel met slechts 4 puntjes van koploper The Lions verloren. Koen en Sander speelden weer mee, en ook Jesse was weer hersteld van zijn blessure en daarmee kwamen we op 9 spelers uit.

De wedstrijd was 20 minuten later begonnen omdat een aantal spelers van Akrides vast stonden in een file, en dat betekende ook dat zij nauwelijks een warming-up hebben kunnen doen. Wellicht kwamen ze daardoor wat moeizaam uit de startblokken, want al snel stonden we met 8-0 voor. Akrides begon in een zone met 3 man voor en 2 achter, en deze werd in het eerste kwart aardig kapot geschoten. Na 10 minuten spelen stond het al 23-7, en was ook eigenlijk al wel duidelijk dat de spanning in de wedstrijd niet terug zou keren. In het tweede kwart schakelden de IJmuidenaren om naar een man-to-man verdediging, waar we op zich nog steeds best regelmatig doorheen speelden. Akrides kwam zelf wel een stuk vaker tot scoren dan in het eerste kwart, waardoor de voorsprong niet heel veel was vergroot; 44-24.

Zoals we wel eens vaker hebben bij wedstrijden waarvan we al weten dat we ze gaan winnen, wilden we te snel zoveel mogelijk punten maken, waardoor het soms wat gehaast en slordig werd. Ondanks dat hadden we nog wel gewoon het betere van het spel en wonnen we het derde kwart met 21-12 waardoor we na een half uur spelen met 65-36 voor stonden. In het vierde kwart kwam de overwinning uiteraard niet meer in gevaar en liepen we nog een paar puntjes uit. Uiteindelijk wonnen we met 84-52.

Het was geen spannende wedstrijd dus helaas, maar wel gewoon een prima overwinning. Volgende week reizen we af naar Hoofddorp voor de uitwedstrijd tegen The Challengers, waar we hopelijk verder kunnen bouwen aan een nieuwe zegereeks!

Scores: Wouter 27, Rink 22, Koen 15, Sander 8, Jesse 6, Teun 5, Jens 1, Dave en Wessel 0.