Heren 2 in slotfase langs Gaasperdam Warriors

Na de succesvolle seizoensouverture tegen MBCA speelden we zaterdag opnieuw een uitwedstrijd, ditmaal tegen de Warriors. Helaas betrof het niet regerend NBA-kampioen Golden State Warriors, maar de Gaasperdam Warriors, die ondanks dat ze dus geen Stephen Curry in hun team hebben toch wel de eerste 2 wedstrijden van het seizoen hadden gewonnen. Jeffrey kon niet meedoen vanwege een blessure, en dus gingen Jesse en Sander van de U22 weer mee met ons, en op de valreep werd er nog even een toptransfer afgerond! Swen kon het toch niet laten om af en toe mee te spelen en gelukkig kon Willem hem nog net voor de wedstrijd weer inschrijven. Swen kwam dus snel nog vanuit Groningen naar Amsterdam gescheurd en daardoor bestond het team uit 9 spelers.

De wedstrijd was een clash der culturen, 9 blanke boeren uit de polder tegen maarliefst 12 voornamelijk donkere jongens uit Amsterdam Zuid-Oost. De bank van de Warriors was dus goed gevuld met jonge, atletische kerels en dat bood ze de mogelijkheid om veel energie in hun spel te steken. We werden agressief verdedigd en zij gingen fanatiek in de aanvallende rebound. Daar hadden we moeite mee in het eerste kwart en dat leverde de Warriors een 14-7 voorsprong op na 10 minuten spelen. In het tweede kwart kwamen we dankzij Rink en Wouter, die allebei de smaak te pakken hadden deze wedstrijd, weer sterk terug tot 18-17, maar door wat gepruts in de slotminuten was de ruststand uiteindelijk 23-17 in het voordeel van de Warriors.

Aan beide kanten werd er weinig gescoord, en dat bood dus perspectief om de zaken in de tweede helft om te draaien en de wedstrijd toch te winnen. We hadden tot nu toe moeite gehad met scoren, maar in het derde kwart verliep dat iets soepeler en ook onze verdediging was sterk. Aan het einde van het derde kwart hadden we de achterstand gehalveerd; 35-32. Het afsluitende kwart begon meteen lekker met een driepunter van Wouter waardoor we op gelijke hoogte kwamen met de Warriors. We bleven ontzettend sterk verdedigen, mede dankzij de aanmoedigingen vanaf de bank, en nadat we de hele wedstrijd achter hadden gestaan stonden we met nog maar 2 minuten te spelen opeens met 39-43 voor. De tijd was dus in ons voordeel en in de slotminuten speelden we de bal geduldig rond op zoek naar makkelijke scores. Rink kreeg nog wel zijn vijfde persoonlijke fout van de uitstekend fluitende scheidsrechters, maar we waren in staat om de overwinning uit het vuur te slepen en wonnen het gevecht met de Warriors met 41-48! In het laatste kwart hebben we slechts 6 punten moeten incasseren en dat maakte uiteindelijk het verschil.

Wederom een lage score dus waardoor we nog niet eens 100 punten gemaakt hebben dit seizoen, maar ondanks dat zijn we toch nog ongeslagen! Volgende week staat dan eindelijk de eerste thuiswedstrijd voor de deur, waarin we tegen Hillegom onze ongeslagen status mogen verdedigen.

Scores: Wouter 19, Rink 14, Swen 8, Sander 2,Teun 2, Wessel 2, Dave 1, Jens en Jesse 0.