Heren 2 heeft geen schijn van kans tegen The Lions

Het zou de wedstrijd van het seizoen moeten worden, de thuiswedstrijd tegen de nog ongeslagen koploper The Lions uit Zandvoort. Zij hadden tot nu toe vrijwel iedere tegenstander weggevaagd en wonnen vorige week zelfs nog met 142-50, maar gezien onze goede thuisreeks was er zeker de ambitie om hun ongeslagen status te beëindigen. Koen en Sander speelden weer mee waardoor we met 8 spelers waren, en ook The Lions hadden 8 spelers tot hun beschikking, waaronder tv-presentator Jaap Jongbloed. De man is inmiddels al 60, maar waarschijnlijk net zo fit als wij allemaal bij elkaar.

Al gauw was duidelijk waarom de mannen uit Zandvoort zo ruim aan kop gaan in de poule. Ze hebben 2 buffels van centers in de gelederen, beide rond de 2.05m en lomp sterk. In het begin van de wedstrijd konden we nog wel even mee en stonden we 6-5 voor, maar zodra we begonnen te missen bouwden The Lions een voorsprong op. We kwamen fysiek gewoon duidelijk tekort om te voorkomen dat hun centers in een goede positie aan de bal kwamen. Vaak kunnen we door fanatiek te verdedigen dan nog wel een hoop gemiste schoten afdwingen, maar deze mannen waren buitengewoon efficiënt. Na het eerste kwart was er al een aardig gaatje geslagen, en stonden we 15-26 achter.

In het tweede kwart zochten we te gehaast naar het schot. The Lions speelden in een zone waardoor er in het midden geen doorkomen aan was, maar vanuit de hoeken kon wel makkelijk een open schot gecreëerd worden. Doordat we zo snel schoten, kregen The Lions uiteraard ook weer vaak de bal in dit kwart, en zij waren meedogenloos in de aanval. Één van hun centers bleek ook nog eens een goede schutter te zijn, wat ook niet bepaald meehielp voor onze winstkansen. Zo’n beetje 80% van hun aanvallen werden succesvol afgerond, en zo stond na de eerste helft een 27-55 stand op het bord.

Voor de tweede helft spraken we af dat we de bal wat langer rond zouden laten gaan om zo te voorkomen dat ze richting de 100 punten zouden gaan en om tot betere schotpogingen te komen. Dat ging op zich redelijk, The Lions waren wel weer uitgelopen maar de schade bleef enigszins beperkt; 36-71. In het laatste kwart namen ze wel wat gas terug en ging bij ons de bal regelmatig goed rond. Dit afsluitende kwart wonnen we zowaar met 18-14, maar de nederlaag was natuurlijk niet meer te vermijden. Uiteindelijk verloren we met 54-85.

Ik kan me niet herinneren wanneer we voor het laatst zo weinig uitzicht hebben gehad op de overwinning in een thuiswedstrijd. Verdedigend waren we machteloos tegen hun 2 centers, die respectievelijk 29 en 38 punten maakten. Desondanks was het wel een leuke wedstrijd tegen een sympathieke tegenstander. We werden gewoon op waarde geklopt en dat doet aanzienlijk minder pijn dan zo’n zure nederlaag als laatst tegen The Challengers. De volgende wedstrijd is pas over 3 weken, dan spelen we alweer thuis, ditmaal tegen de Mapleleaves uit Heemskerk.

Scores: Rink 14, Sander 14, Wouter 14, Teun 9, Koen 3, Dave, Jens en Wessel 0.