Frustrerende middag in Hoofddorp voor Heren 2

Met als doel om mee te blijven strijden om de koppositie in de poule vertrokken we afgelopen zaterdag richting Hoofddorp voor de uitwedstrijd tegen de Challengers. De U22 speelde ook deze middag, dus we moesten het helaas zonder hulp van de bankspelers stellen, maar gelukkig was Swen wel weer eens van de partij en waren we daardoor met 7 spelers.

We begonnen verdedigend sterk aan de wedstrijd en hielden de Hoofddorpers op 4 magere puntjes na 5 minuten spelen, maar we waren zelf ook nog niet bepaald productief met slechts 5 punten. In  de daarop volgende 5 minuten van het eerste kwart werd er wel wat meer gescoord, met name omdat Wouter de smaak te pakken had met 3 rake driepunters. Na het eerste kwart stonden we met 14-17 voor. In het tweede kwart hadden beide teams weer grote moeite om tot scoren te komen en werd er vooral uitgeblonken in mis schieten en balverlies lijden. De Challengers hadden echter wel de beschikking over een goede guard, die in het tweede kwart aantoonde niet alleen een goede drive te hebben, maar ook nog eens te kunnen schieten. We verloren dit kwart met 12-8 waardoor de ruststand 26-25 bedroeg in het voordeel van de thuisploeg.

Ondertussen waren er al wel wat frustraties ontstaan door de beslissingen van de arbitrage. Meerdere keren werd er een fout gemaakt op een aanvallende actie van ons, maar werd daar niet voor gefloten, om vervolgens aan de andere kant een stuk pietluttiger te fluiten. Wij kwamen ook wel een paar keer goed weg, maar toch aanzienlijk minder vaak dan de tegenstander. In het derde kwart liepen de Hoofddorpers iets uit naar 37-32, maar door een sterke 7-2 run in de slotminuut was de stand na 3 kwarten 39-39, alles was dus nog mogelijk!

De lijn die was ingezet in het derde kwart kon helaas niet worden doortrokken in het vierde kwart. De productie stokte weer en de Challengers kwamen wel af en toe tot scoren, vooral vanaf de vrije worplijn. Met nog 5 minuten te spelen stonden we daardoor met 51-44 achter, en moesten we dus flink aan de bak. Via 6 succesvolle vrije worpen kwamen we snel weer terug tot 1 punt achter, waarna de Hoofddorpers ook weer 2 keer succesvol waren vanaf de vrije worplijn. Helaas spelen wij zonder schotklok, en met nog ruim 2 minuten te gaan maakten de Challengers totaal geen aanstalten om nog een schotpoging te gaan ondernemen. Het lukte niet om ze voldoende onder druk te zetten om een steal af te dwingen, dus besloten we maar om een fout te maken om ze zo naar de vrije worplijn te sturen. Hier werd er slechts 1 van benut, en via een driepunter kwamen we met nog een minuut te spelen terug tot 54-53. In de slotminuut we het tij echter niet meer te keren. We probeerden de klok een aantal keer te stoppen door een fout te maken en te hopen dat de vrije worpen gemist werden. Dat gebeurde ook wel een aantal keer, maar vervolgens kwamen wij ook niet tot scoren of hadden de Challengers de rebound omdat de bal alle kanten opstuiterde vanaf de ring. Uiteindelijk verloren we met 60-53.

Een zuur gevoel overheerste na de wedstrijd, omdat we dit team zeker hadden kunnen pakken en we het gevoel hadden toch wel behoorlijk benadeeld te zijn door de scheidsrechters. We gaan nu maarliefst 4 thuiswedstrijden op rij spelen, te beginnen tegen de Harlemlakers aanstaande vrijdag. Hopelijk spelen we dan beter en kunnen we wel de overwinning pakken!

Scores: Wouter 19, Swen 17, Teun 7, Rink 6, Jens 3, Dave 1 en Wessel 0.