Fantastische eerste thuiswedstrijd BV Wiringherlant Heren 2

Na 2 spannende gewonnen uitwedstrijden was het zaterdag tijd voor de eerste thuiswedstrijd van de Heren 2, waarin Hillegom de tegenstander was. Jeffrey was er niet bij, maar gelukkig vielen Jesse en Koen voor hem in en was ook Swen weer van de partij. Hillegom was met slechts 6 spelers naar Wieringerwerf afgereisd, en aangezien wij 4 wissels tot onze beschikking hadden was het zaak om het tempo hoog te houden.

In de beginminuten van de wedstrijd gingen we gelijk op, maar al snel werd duidelijk dat we het betere van het spel hadden en namen we een 16-10 voorsprong. We hadden er toen al 4 driepunters in liggen en dat zou ook het thema van de wedstrijd worden. De laatste paar minuten van het eerste kwart grepen we aan om alvast een mooie 23-13 voorsprong te nemen.

Hoewel we prima speelden, was het nog weinig gelukt om via een break tot makkelijke scores te komen. In het tweede kwart zochten we wat meer naar de break, en hoewel dit niet meteen leidde tot lay-ups raakten we wel telkens meteen aan het passen waarmee we uiteindelijk toch tot goede schoten kwamen. Ook de Hillegommers kwamen nog wel een aantal keer tot scoren en met nog een paar minuten te spelen stond het 35-22. Vanaf dat moment gingen we even helemaal los. Verdedigend hielden we het heel goed dicht en kwam Hillegom niet meer tot scoren, maar vooral in de aanval waren we niet te stoppen. De eerste helft eindigde mede dankzij 5 driepunters in een 19-0 run, waardoor de ruststand op 54-22 werd gebracht en de zege al wel bijna binnen was.

In het derde kwart gingen we door met waar we mee bezig waren. Jesse was on fire en maakte onze eerste 11 punten van het kwart, uiteraard weer met 3 driepunters daarbij. De bal ging weer goed en snel rond en aangezien we heerlijk stonden te schieten liep de score snel op. Alles lukte, en dat werd nog even onderstreept door een buzzer beater vanaf achter de middellijn waardoor we na drie kwarten al 87-37 voor stonden. De grens van 100 punten was dus al in zicht!

Het vierde kwart werd meteen maar weer geopend met 2 driepunters van Koen, maar ook Hillegom was enkele keren succesvol vanuit driepuntsland. Het werd hier en daar wat rommelig omdat ik iets teveel op zoek was naar m’n tiende driepunter van de wedstrijd, maar uiteindelijk kwam die er toch en ook bij de gemiste schoten vloog er wel weer een aantal spelers van ons in de aanvallende rebound om uiteindelijk toch tot scoren te komen. Wouter was met uiteraard maar weer eens een driepunter verantwoordelijk voor het honderdste punt, en we wonnen met 111-53!

Dit was echt een weergaloze wedstrijd! We schoten maarliefst 19 driepunters raak, waarmee we ons teamrecord op gelijke hoogte brachten met dat van de Los Angeles Lakers, om maar een willekeurig team te noemen. Er van uitgaande dat we niet opeens allemaal door NBA-teams gecontracteerd worden, spelen we over 2 weken wederom thuis, dan is Enkhuizen de tegenstander en gaan we proberen deze lijn door te trekken!

 

Scores: Teun 30, Jesse 19, Wouter 19, Rink 18, Koen 15, Swen 6, Dave 4, Jens en Wessel 0.