BV Wiringherlant heren 2 wint eenvoudig van Enkhuizen en blijft ongeslagen

Na de prachtige overwinning op Hillegom speelden we afgelopen weekend wederom thuis, ditmaal tegen Enkhuizen. Swen bleef in Groningen en Jeffrey was er ook weer niet bij, maar Koen en Sander (niet bekend van de radio) vielen voor hun in. Enkhuizen was een mix van 3 wat oudere mannen, en 3 jongens die iets jonger waren dan wij.  De verwachting was dat ze in een zoneverdediging aan zouden treden om zo de bucket dicht te houden en tevens wat krachten te sparen om het gebrek aan een brede bank op te vangen.

We begonnen ontzettend slordig, en omdat ook Enkhuizen er nog niet heel veel van bakte hadden Geanda en Carla het achter de tafel nog erg rustig. Na 4 minuten stond het namelijk al maarliefst 2-4. Later lukte het wel iets beter om door de Enkhuizense defensie heen te geraken en stonden we na het eerste kwart met 13-9 voor.  Ze hanteerden inderdaad een zoneverdediging waarbij ze erg weinig druk op de bal zetten, waardoor we eenvoudig schoten konden creëren die zó ontzettend open waren dat ze gemist werden. In het tweede kwart gingen de driepunters dan eindelijk wat beter vallen en werd ook meteen de voorsprong flink uitgebreid. Enkhuizen kwam er eigenlijk uitsluitend via hun center nog een beetje aan te pas, en dus was de ruststand 42-19 in ons voordeel. Een prima tweede kwart dus waarin we 29 punten scoorden.

Het spelbeeld bleef ongewijzigd in het derde kwart. We maakten het Enkhuizen lastig door sterk te verdedigen en gedurende het hele kwart slechts 5 punten weg te geven. Aanvallend was het nog steeds wel wat slordig en soms te gehaast, maar we waren wederom wel uitgelopen en gingen het laatste kwart in met een 62-24 voorsprong. In het laatste kwart lukte het eindelijk om wat vaker via de break tot scoren te komen, wellicht ook ingegeven door de toenemende vermoeidheid bij de mannen van Enkhuizen. Er werd dusdanig lustig op los gescoord, dat zelfs de 100-puntengrens nog binnen bereik leek te komen, maar Enkhuizen vertraagde het spel iets in de slotminuten waardoor dat er niet meer in zat. De eindstand was 93-35.

Dit was de minst enerverende wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Zonder echt goed te spelen wonnen we alsnog met bijna 60 punten verschil, maar dat kwam misschien ook door wat belangrijke afwezigen aan de kant van Enkhuizen. Volgende week wacht ons de uitwedstrijd in Hoorn tegen de Hoppers en zullen we flink aan de bak moeten, want zij verloren tot nu toe alleen van koploper The Lions en wonnen hun overige 4 wedstrijden. Hopelijk kunnen we daar onze ongeslagen status succesvol verdedigen!

 

Scores: Wouter 29, Teun 19, Koen 15, Rink 12, Sander 10, Wessel 4, Dave 4 en Jens 0.