BV Wiringherlant heren 2 begint 2016 met overwinning

Ook in het nieuwe jaar wordt er uiteraard weer gewoon gebasketbald, en dus mochten we zaterdag thuis aantreden tegen MBCA uit Amstelveen. Dit was het team waarvan we in de eerste wedstrijd van het seizoen wonnen dankzij een fantastische buzzer beater van Koen. We moesten het stellen zonder bankspelers, maar Swen was er wel bij en dus waren we alsnog gewoon met 7 spelers.

We begonnen best goed aan de wedstrijd. MBCA schakelde vrij langzaam om, en dus kwamen we via de break een aantal keer makkelijk tot scoren. In de verdediging ging het een paar keer fout met de help-defense, waardoor ook MBCA een paar keer te makkelijk scoorde en het na 6 minuten spelen 8-8 stond. Er begon wat onvrede te ontstaan bij MBCA over beslissingen van de scheidsrechters, en nadat één van hun spelers de bal verloor en meende dat er een fout op hem werd begaan vond hij het nodig om Dave onderuit te schoppen. Werkelijk een belachelijke actie, en hij had mazzel dat hij niet weggestuurd werd. Alle consternatie zorgde er niet voor dat ze beter gingen spelen, en wij gingen onverstoorbaar verder met scoren uit fast breaks. Hierdoor bouwden we in de slotminuten van het eerste kwart een 18-10 voorsprong op. In het tweede kwart bleven we goed omschaken en lieten we de bal lekker rond gaan. Verdedigend hielden we het aardig dicht en zo liep de voorsprong op tot 37-24.

De tweede helft begonnen we matig en via een 8-2 run in het voordeel van MBCA kwamen ze terug tot 7 punten verschil. Vervolgens herpakten we ons wel enigszins en ging het een tijdje gelijk op. In de laatste 4 minuten van het derde kwart lukte het om de mannen uit Amstelveen van het scoren af te houden, en liepen we nog ietsjes uit waardoor we met 49-38 aan het laatste kwart gingen beginnen. Ook hierin kwamen ze weer terug tot 7 punten verschil, maar ondanks dat bleef bij ons het gevoel heersen dat we zouden gaan winnen. Het vierde kwart was uitermate slordig van beide kanten, en met name de schotpercentages lieten nogal te wensen over. Uiteindelijk sleepten we de overwinning wel vrij eenvoudig uit het vuur en wonnen we met 57-49.

Volgende week gaan we op bezoek bij hekkensluiter Derba in De Rijp. Zij verloren tot nu toe al hun wedstrijden dus hopelijk kunnen we dat zo houden!

Scores: Wouter 20, Swen 17, Rink 12, Teun 5, Dave 3, Jens en Wessel 0.